Vitamina C lipozomală

Prin intermediul lipozomilor, Novo C Plus asigură cea mai eficientă metodă de transport și absorbție în organism pentru vitamina C, cu eliberare prelungită timp de 12 ore

Gură
Esofag
Stomac
Intestinul subțire
Colon

Absorbția vitaminelor și a micronutrienților în sistemul digestiv

Primul segment al tractului gastrointestinal este cavitatea bucală, unde alimentele se amestecă cu saliva în timpul masticaţiei. Saliva conţine şi enzime digestive care contribuie la digerarea mâncării. Mâncarea mestecată coboară pe esofag către stomac.

În stomac, mâncarea parţial digerată se amestecă cu sucul gastric, având loc descompunerea moleculelor de carbohidrați, grăsimi, proteine, vitamine și alți nutrienți. Se formează un lichid gros, care trece mai departe, din stomac în intestinul subţire, unde are loc cea mai mare parte a procesului de absorbție a vitaminelor.

În peretele intestinului subţire se află canalele de sodiu, care contribuie în procesul de absorbție a micro-nutrienţilor.

Cum se absoarbe vitamina C?

Vitamina C începe să se absoarbă parţial în mucoasa orală şi în stomac, însă cele mai semnificative cantităţi de vitamina C se absorb în intestinul subţire.

Timpul în care vitamina C rămâne în sistemul digestiv depinde de saturaţia stomacului la momentul ingerării şi de metabolismele diferite ale oamenilor: între 0,5 – 3 ore rămâne în stomac şi între 6 – 8 ore în intestinul subţire.

Vitamina C
Strat dublu de fosfolipide
Capăt hidrofilic
Capăt hidrofobic

Ce este tehnologia lipozomală?

Tehnologia lipozomală este una dintre cele mai recente inovații științifice utilizate pentru a transporta substanțe active importante către organe specifice.

Vitamina C lipozomală utilizează lipozomii, facilitând eliberarea treptată și absorbția eficientă a substanțelor active pentru a asigura beneficiile complete pentru sănătate ale vitaminei C.

Datorită eficacității sale și a multitudinii de beneficii demonstrate, tehnologia lipozomală este utilizată astăzi pe scară largă, iar valoarea sa terapeutică a fost confirmată în numeroase studii.

Ce sunt lipozomii?

Lipozomii sunt vezicule sferice foarte mici, cu un conținut lichid, înconjurate de două straturi (membrane) fosfolipidice, cu rolul de a transporta și proteja substanța activă.

Lipozomii facilitează eliberarea treptată și absorbția eficientă a substanțelor active către alte celule prin fuziunea membranelor celulare, celula şi lipozomul fiind înconjurate de straturi lipidice duble de acelaşi tip, care se atrag reciproc.

Ce sunt fosfolipidele?

Cuvântul lipozom derivă din două cuvinte grecești: lipo („gras”) și soma („corp”); este denumit astfel deoarece compoziția sa este, în principal, din fosfolipide. Fosfolipidele intră și în componența membranelor celulare din organism și joacă un rol esențial în menținerea bunei funcționări a celulelor.

Lipozomii pot fi, de asemenea, regăsiți în natură; în laptele matern, nutrienții sunt acoperiți de fosfolipide pentru a crește biodisponibilitatea și absorbția lor pentru sugar.

Mecanism de acțiune Novo C Plus

Prin intermediul tehnologiei lipozomale inovatoare, vitamina C este acoperită de un strat fosfolipidic natural, similar celui din membranele celulare.

În timp ce traversează tractul digestiv, lipozomii din Novo C Plus transportă și protejează vitamina C de sucurile digestive, facilitând transportul și eliberarea prelungită a vitaminei C.

Lipozomii din  NovoC Plus fuzionează cu peretele celular (membrana celulară), eliberând Vitamina C (substanța activă) în celule.

Astfel, Novo C Plus oferă o absorbție eficientă și rapidă a vitaminei C, pentru o durată mai lungă de timp (12 ore).

Fuziunea membranelor celulare

Substanţa activă de vitamina C este încapsulată într-un lipozom.

Lipozomul se apropie de peretele celular.

Lipozomul fuzionează cu peretele celular.

Substanța activă de vitamina C se eliberează în celulă.

Novo C Plus asigură necesarul optim de vitamina C

Față de suplimentele tradiționale, cantitatea de vitamină C absorbită și utilizată de organism este mai importantă decât cantitatea de vitamina C ingerată, astfel Novo C plus aduce un plus de eficiență pentru acțiunea vitaminei C în doză zilnică recomandată prin intermediul mecanismului de acțiune cu tehnologie lipozomală.

Efect de eliberare prelungită de până la 12 ore

Datorită tehnologiei lipozomale, s-a demonstrat că administrarea orală Novo C Plus facilitează eliberarea prelungită a vitaminei C timp de 12 ore.

Acest mecanism contribuie la suplimentarea rezervelor de vitamina C la nivel plasmatic, în comparație cu forme tradiționale de vitamina C.

Absorbție maximă, eficiență sporită la nivel celular în doar 3 ore

Utilizarea formei liposolubile de vitamina C asigură avantajul unei absorbții sporite pentru creșterea semnificativă a concentrațiilor de vitamina C în sânge.

Avantajul vitaminei C lipozomale constă în manifestarea proprietăților antioxidante în tot organismul.

Biodisponibilitatea vitaminei C lipozomale este de 2 ori mai mare

În doar 3 ore de la administrarea Vitaminei C lipozomale, nivelul vitaminei C din sânge este de 2 ori mai mare comparativ cu administrarea vitaminei C în formă tradițională.

Biodisponibilitatea reprezintă gradul în care o substanță activă este disponibilă la locul activității biologice.

Comandă Novo C Plus de la farmaciile partenere:

Poți găsi Novo C Plus  – Vitamina C lipozomală pe website-urile sau în cadrul magazinelor fizice ale farmaciilor partenere.